Nefelejcs blog

Poszt-westbalkán, up the FUCK és aknaásás az ifjúsági kultúrának

Friss topikok

  • DEAUGH: tápos gyerek szindróma (2013.08.23. 06:33) Nem vagy te hülye gyerek
  • Lotterfeld Boholy: te, ha azt a bölcsészlila sminket levakarnád az arcodról, még érdekes is lehetne.. (2011.11.11. 21:09) Too much fun club

Nem vagy te hülye gyerek

2013.08.22. 19:38 nfljcs_Renton

Nem vagy te hülye gyerek, azt mondták. Csípőből voltál kitűnő alsóban. A gimi alatt is inkább a firkálási- és rovásírási készségedet fejlesztetted tökélyre, azt mégis ment.

Nem vagy te hülye gyerek, csak épp lehet, hogy a hülyének jobb, aki megizzadt az ötösért. Aki örült a kettesnek, meg aki nem szégyenkezve vitte haza az újabb kapát, hanem már a fater is csak legyintett, hogy még egy, fiam bazmeg.

Nem vagy te hülye gyerek, csak aztán lehet, hogy ott állsz majd a diplomával a kezedben, azt mehetsz krumplit pucolni Londonba, vagy éhbérért csinálni valami teljesen mást, mint amire eddig képeztek.

Nem vagy te hülye gyerek, csak legfeljebb sosem nulláztak még le, így nem tudod, milyen a földről felmászni.

Nem vagy te hülye gyerek, azt mondták, tanulj Tínó, ökör lesz belőled, aztán úgy látszik idővel, hogy az ökörnek mégis jobban megy - ha mást nem, legalább már az igát megszokta húzni.

Nem vagy te hülye gyerek, csak legfeljebb kicsit naív, vagyis pardon: megvezettek, hogy ha teljesíted a papír formát (a magad módján, mert gürcöljenek csak a hülyék persze), akkor majd minden rendben lesz, aztán mégsem lett.

Pedig te megtettél mindent, megtanultál mindent, legfeljebb csak küzdeni az életedért, azt nem, sem viselni a kudarcot, aztán ha pofán vág, akkor leülünk malmozni a többi nem hülye gyerekkel, hátha kiokoskodunk valamit.


Mert nem vagy hülye, tényleg nem, van elég ötleted, több is, mint a hülyéknek, csak épp megcsinálni, azt nem lehet: mert végiggondolni, hogy akkor merre is van bármelyikből az első lépés, az jelzi, hogy hű bazmeg, ez azért nehéz. Ahhoz kéne egy-két hülye, aki segít, vagy tán megcsinálja helyetted.

S mert nem vagy hülye, azért nem értesz szót a többiekkel, mert azok primitívek, nem értenek meg. Nem is félsz tőlük, csak kinek van ahhoz kedve, hülye vagy te, beszélni, másokkal?

Nem, nem vagy hülye. Csak sosem gondoltad végig, hogy ezt kik mondták.

Persze, attól félsz, hogy lehet, hogy tévednek: de nem erről van szó. Ha ennyi kell, mondom én, hogy nem vagy az.

Csak akik eddig mondták, azok nem biztos, hogy valami okosak voltak, aztán nem látták, hogy jó, jó, van eszed, de mondd, mire mész vele?


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nefelejcs23.blog.hu/api/trackback/id/tr205471692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DEAUGH 2013.08.23. 06:33:22

tápos gyerek szindróma
süti beállítások módosítása